En sak som har exploderat på senare tid är olika typer av appar med inriktning på hälsa och välbefinnande. Det finns dels renodlade läkarappar, men också många andra appar som kan hjälpa dig att må bättre. Om du laddar ner en eller ett par sådana så kan du redan idag börja förbättra ditt liv och också förlänga det med många år.

Sluta röka-appar

Rökning är en av de sämsta ovanorna du kan ha. Det är dyrt att röka, och det är extremt skadligt för din hälsa. Många slutar röka med hjälp av nikotinpåsar, vilket är ett mycket bättre alternativ. Om du utöver nikotinpåsarna också tar hjälp av en app baserad på någon form av KBT-tänk kommer du öka dina möjligheter att sluta rejält. Passa gärna på att ladda ner en ekonomiapp där du kan följa hur mycket pengar du sparat på att lägga av med cigaretterna.

Appläkare

Att ha doktorn i mobilen är ett enkelt sätt att sköta dina lättare sjukvårdskontakter. Det finns många olika varianter på sådana. Allt från Kry som är en hel vårdcentral i mobilen, till appar som framförallt används till att boka läkartider och liknande. Ett exempel på den senare är appen Alltid Öppet som många kom i kontakt med i samband med coronapandemin då vaccintider bokades i den.

Tränings- och viktnedgångsappar

Ditt välbefinnande påverkas av din kroppsliga status. Om du är stark och har god kondition kommer du också må bättre. Det finns en mängd olika typer av appar som kan hjälpa dig med detta. Några exempel är RunKeeper för dig som springer mycket, eller Styrkelabbet/StrengthLog för dig som gillar att lyfta tunga vikter. I den här typen av appar kan du få tips, bokföra dina resultat samt olika typer av peppning inför och under ett träningspass.

För dig som behöver gå ner i vikt finns det kaloriräknare i mobilen som är ett bra stöd. Om du vill testa på periodisk fasta finns det appar som hjälper dig med det också.

Wellnessappar

Ytterligare en sak som styr hur du mår är dina stressnivåer och din sömn. Det här är något många av oss behöver hjälp med. Du kan till exempel ladda ner mindfulnessappen som är en bra nybörjarapp. Den hjälper dig komma ihåg avslappning och återhämtning, samt ger bra tips om hur du kan gå tillväga för att meditera dig till ett större inre lugn. En annan bra wellnessapp är Sleep Tracker som inte bara mäter hur mycket du sover, utan också hur bra du sover. Den kan berätta för dig om du till exempel har ett allvarligt problem med snarkningar eller på annat sätt lider av störningar i sömnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *