Det finns en hel del hälsoappar där ute och som kan hjälpa en att må bättre både fysiskt och psykiskt. Men i slutändan är det inte själva apparna som gör att man mår bättre utan en själv och vad man själv väljer att göra med sitt liv. En sak man kan göra och som faktiskt är väldigt hälsosamt för framförallt själen, är att plantera växter.

Växter – viktiga i lägenheten

Den som bor i lägenhet och har en balkong kan med fördel utnyttja den för sin hälsas skull. Att hålla på med konkreta och jordnära saker, såsom att odla något, har nämligen stor positiv påverkan på hälsan. Allt som har med naturen och fysisk aktivitet att göra har visat sig vara mycket bra för den som lider av psykisk ohälsa och att plantera växter är ett exempel.

Du som bor i lägenhet kan plantera växter på olika sätt, exempelvis i balkonglådor och krukor. Balkonglådorna bör hänga med blommorna inåt mot balkongen då det finns risker med att ha dem utanför balkongen. Bra och billiga balkonglådor finns att köpa lite överallt. Köp en som är lagom i storlek för just din balkong och sätt händerna i jorden och börja odla. Växla gärna mellan att ha blommor i balkonglådor och krukor för att skapa en skön inramning av balkongen med hjälp av växterna. Förutom att det är bra att utöva själva aktiviteten av växtodling så ger även växterna i sig bättre välmående. Man mår nämligen bättre när man är omringad av lummig grönska. Därför är det så givande att vara ute i skogen och gå en promenad, men att göra hemmet grönt och lummigt är också ett sätt att få kroppen att slappna av lite mer. I lägenheter är det extra viktigt med växter då de annars kan kännas väldigt instängda och tråkiga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *