Det blir allt fler som är intresserade av hälsa och att ta hand om sig själva. Om du är väldigt kunnig på detta område kan du därför skapa en slags plattform. Här kan du bland annat dela med dig av olika recept och träningsprogram. Du kan även göra ett veckoschema som de som registrerar sig kan följa. Det enda människor behöver göra för att kunna ta del av detta är att betala någon typ av medlemsavgift. Dock så krävs det en hel del planering.

Gör upp en tydlig affärsplan med verksamhetsstyrning

Om du ska öppna en sådan plattform måste du ha tydlig affärsplan. Du får också räkna med att det tar lite tid innan du får en regelbunden inkomst. Först och främst måste du nå ut med plattformen och få människor intresserade av att registrera sig. Det är också viktigt att ha en tydlig verksamhetsstyrning så du vet vilken riktning du vill ta företaget i. Om ni är flera som är involverade är det viktigt att alla drar åt samma håll. Sätt upp gemensamma mål redan från början och vilka steg ni ska ta för att nå dessa.

Ha en tydlig inriktning

Det finns redan ett par olika hälsoplattformar på marknaden idag. Du måste alltså kunna konkurrera med dessa. Som ny på marknaden måste du alltid etablera dig och visa vad du gör annorlunda mot dina konkurrenter. Du måste alltså ha något som får människor intresserade av att testa på plattformen.

De flesta erbjuder någon form av prövoperiod där kunder kan ladda ner appen och testa funktionerna i en vecka eller två. Då kan de testa allt som du har att erbjuda i lugn och ro.

Omringa dig med bra människor

De flesta ställer väldigt höga krav på en sådan här app. De vill förmodligen lägga om sina vanor och även gå ner i vikt. Därför kan du till exempel erbjuda hälsosamma måltider som passar alla. Det är svårt att klara av allt detta på egen hand. Därför är det A och O att omringa sig med duktiga och kompetenta människor som kan dela med sig av sina kunskaper.

Det är också bra att snabbt bestämma om du bara vill ha en träningsapp eller om du också ska inkludera recept. Det brukar vara betydligt enklare att ta fram olika träningsprogram än att bygga en hel receptbok. Om du dessutom ska ha färdiga veckoscheman kommer det krävas ännu mer planering. Allt handlar förstås om vad du har för planer och hur mycket tid du kan lägga ner på appen. Du kan alltid börja i en lite mindre skala och sedan utöka utbudet när appen växer. Det finns alltså gott om möjligheter när det kommer till detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *