Om man drabbas av kraftigt håravfall kan de finnas fler orsaker som vitaminbrister eller stress. Håravfall kan också enligt den medicinska termen heta alopecia och förväxlas med sjukdomen alopecia areata. När man drabbas av håravfall är det en indikation på att man behöver se över sin hälsa och då finns det idag ett stort utbud av smarta hälsoappar som man kan använda sig av.

Varför får man alopecia?

Ett håravfall kan orsakas av fler faktorer men utsätts man av långvarig stress kan det vara en stor bidragande faktor till just håravfall, men också även kallat alopecia. Varför får man då alopecia? Bantar man till exempel snabbt och äter väldigt lite, kan man få kraftiga vitaminbrister om man inte ser till att äta vitamintillskott. Om man drabbas av håravfall av olika orsaker kan man genom Nordic Hair Clinic få professionell hjälp med konsultation och hårtransplantationer för att få ett hållbart och fint hår! Sedan kvarstår också frågan: Varför får man alopecia som även kan vara kraftig? Svaret på den frågan kan kunnig personal på Nordic Hair Clinic besvara med stor kunskap kring allt som har med hår att göra, samt kring de besvär man kan drabbas av med alopecia. På nordichair.com kan man även gå in och läsa om alla de orsaker och samband som finns för att man ska drabbas av en kraftig eller mildare form av alopecia.

Friskt hår och hälsoappar för välmående

När man fått en behandling med hårtransplantation hos Nordic Hair Clinic, har man fått tillbaka ett tjockt och vackert hår och man slipper kanske skämmas över kala fläckar på huvudet. Håret är en stor del av vårt utseende och det är viktigt att också ta hand om resten av hälsan för ett frisk hår och en bättre hälsa. Hälsoappar är något som har exploderat i utveckling den senaste tiden och många hälsoappar kan vara oumbärliga i vardagen. Man ser till exempel att inom vården används allt mer hälsoappar och det kan vara allt från att kontrollera puls och hjärtfrekvens, till smärtskattning, kontroll av munhälsa eller app med inspelade lungljud för att underlätta bedömning av lungtillstånd.

I jämförelse med appar som sjukvårdpersonal kan ha nytta av, finns det smarta hälsoappar att använda i vardagen som passar de flesta. Drabbas man av alopecia och får nytt hår hos Nordic Hair Clinic, är det också viktigt att bibehålla det vackra håret och se till att ta hand om resten av hälsan. Hälsoappar för en vanlig vardag kan vara hur man håller reda på sina mediciner, pulskontroll, stegräknare, kaloriintag och mycket mer som kan behövas till en en personlig hälsokontroll när man behöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *