Det finns många riktigt bra och populära appar att använda sig av när man vill gå ner i vikt och vill ha hjälp att räkna kalorier, men en som sticker ut lite extra är EasyFit. EasyFit är en app som kan laddas ner till både iOS och Android och som används av både fitnesstränare såväl som vardagsmotionärer som vill hålla koll på vikten.

Ordet ”Easy fit” kommer från engelskan och kan kort och gott översättas till ”Lätt passform”. Bara det att appen har fått det namn som den har gör det tydligt att förstå vad det handlar om. Det spelar ingen roll om du vill gå ner i vikt eller om du redan uppnått din drömvikt och vill se till att behålla den. Med hjälp av den här appen får du allt du behöver för en enklare kaloriräkning och viktnedgång. Att den är gratis är naturligtvis ett stort plus i kanten, eftersom många fitnessappar kan kosta pengar.

Hur fungerar EasyFit?

Har du surfat runt inne på Livsmedelsverket för att skriva upp hur många kalorier din frukost, ditt mellanmål eller din middag innehöll? Då är du säkerligen redan medveten om att det är väldigt tidskrävande. Med EasyFit slipper du söka i en oändlighet och får hjälp med hela uträkningen. Det appen gör är att den spårar den mat som du får i dig, samtidigt som den håller koll på all träning som du utför. Här kan du också se statistik över hur din vikt har gått upp eller ner, samt jämföra mätresultat, t.ex. midja och lår.

Vattenförbrukning och makron

Något som gör att EasyFit skiljer dig från många andra kaloriappar är att den inte bara räknar kalorierna från mat, utan att den även håller koll på vattenförbrukningen såväl som makron. Här kan du lägga till egna recept som du får hjälp att ta fram och som passar dina viktmål. Sammanlagt kan du lägga till över 1500 olika måltider och maträtter som du vanligtvis äter, så slipper du lägga in alla livsmedel en och en. Både kalorier och makron kommer då att räknas ut per automatik och du slipper göra allt arbete själv. Med EasyFit har det aldrig varit enklare att gå ner i vikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *