Planerar du att försöka gå ner i vikt eller är det kanske så att du har lyckats – men vill behålla den vikt som du har idag? Att gå ner ett kilo eller två kan låta som en enkel uppgift om du bara äter nyttigt och tränar, men sanningen är att du inte kommer gå ner i vikt om du inte gör av med fler kalorier än du förbrukar.

Det innebär att du behöver ligga på ett underskott av kalorier för att du ska kunna gå ner i vikt. Visst kan du använda dig av nyttiga och bra recept från mattidningar på nätet och skaffa dig ett gymkort, men om du inte räknar kalorierna är det svårt att veta hur du ligger till. Du kan äta hur nyttigt och näringsrikt som helst, men fortfarande gå upp i vikt. Nyckeln till viktnedgång är således att räkna, räkna, räkna, men hur gör man?

Så kan du räkna kalorier med en app

Att sitta och väga varenda matbit är tidskrävande och det kommer snabbt få dig att tappa lusten helt och hållet. Därför rekommenderar vi att du lämnar köksvågen åt sidan och att du istället använder dig av en bra kaloriräkningsapp. Idag finns det mängder med olika appar som du kan använda dig av och som hjälper dig att räkna kalorier ner till minsta russin eller nöt.

Hur appen fungerar beror lite på vilken du väljer, men det vanligaste är att du fyller i vad du har ätit och hur mycket av detta som du åt, t.ex. 30 gram chips eller 10 gram ost. Appen räknar sedan själv ut hur mycket kalorier detta har medfört till din kost. Dock är det viktigt att komma ihåg att fylla i alla typer av livsmedel och produkter du använder dig av. Det är t.ex. väldigt vanligt att man fyller i kycklingfilén, men att man glömmer den matsked med olja som man också stekte den i. Alla kalorier räknas, så se till att vara detaljerad och noggrann.

Vilken app är bäst för att räkna kalorier?

Vilken app för kaloriräkning som är bäst är inte alltid lätt att säga. Det finns många olika typer av appar som fungerar på liknande sätt, men det som skiljer dessa åt är vanligtvis funktionerna och kostnaden. Vissa appar är helt gratis och passar bra för dig som bara behöver ett enklare räkningsverktyg, medan andra har många andra hälsofinesser som du kan använda dig av. Det kan t.ex. vara en app som räknar kalorier och räknar steg samtidigt för att du ska se hur mycket du förbränner på en hel dag. Läs igenom innehållet i appen innan du väljer och ta sedan den som passar dig och dina behov bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *