Visste du att både mobiler, datorer och tv-apparater ger ifrån sig något som kallas för blåljus? Blåljus är det kalla och starka sken som kommer ur elektroniken och gör att vi kan se skärmen bättre. I det långa loppet har forskning dock visat att blåljus inte bara försämrar sömnen och gör det svårare för dig att komma till ro, utan att det också kan orsaka ögonproblem.

Allt fler människor börjar dock få upp ögonen för hur negativt blåljus faktiskt påverkar vår hälsa. Den som sitter länge framför datorn kan t.ex. använda sig av speciella blåljus-glasögon som filtrerar bort de skadliga strålarna. Sitter man däremot vid mobilen mycket kan det vara svårare, men med hjälp av appen ”Blåljusfilter” kan du snabbt och enkelt bli av med detta.

Blåljusfilter är en enkel app som du kan ladda ner till din Iphone eller Android. Appen startar automatiskt igång när du önskar och ser sedan till att skydda dig från detta. Till en början kan skärmen kännas mörkare och gulare än vanligt, men detta är något som ögonen snabbt kommer att vänja sig vid – perfekt även för barn som ofta sitter med mobilen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *